ورود دامهای غیر قرنطینه وبیمار (گاو، گوسفند، شتر و... ) به کشور:
لطفا جهت سلامت هموطنانمون اطلاع رسانی کنید
اخیرا مشاهده شده که در مناطق شرقی کشور بدلیل ورود دامهای غیر قرنطینه وبیمار (گاو،گوسفند،شترو... ) تعدادی از هموطنانمان حتی چند دانشجوی
پزشکی درمشهد وزاهدان بدلیل ابتلا به بیماری این دامها که بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
نام دارد جان خود را از دست داده اند . به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری
خطرناک که تا 50% خطر مرگ ومیر دارد ، نحوه پیشگیری ومراقبت از این بیماری را به همه کسانی که دوستشان دارید
اطلاع رسانی کنید
توضیحی کوتاه در مورد این بیماری مهلک:
علائم بیماری:
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از بیماریهای ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوان می باشد .بیماری با تب ناگهانی ، بدن درد ، کوفتگی ، ضعف ، سردرد ، درد شدید عضلات ، بی اشتهایی ، درد پشت حدقه چشم ، ترس از نور ، تهوع ، استفراغ ، گلودرد ، دل درد و تغییرات خلقی بصورت بی قراری و افسردگی ظاهر می شود .
علائم خونریزی معمولاً از روز سوم تا پنجم شروع می شود . خونریزی در مخاط ، لکه های خونریزی (پشتی) در قسمت بالای بدن ، خط زیر بغل ، محلهای تزریق و تحت فشار ایجاد می شود . خونریزی از اعضای مختلف بدن ( بینی ، لثه ، مجاری ادرار ، روده ، رحم و ... ) ایجاد می شود . بیماران بدحال از روز پنجم به بعد دچار نارسایی کبدی ، کلیوی می شوند .
مخزن بیماری :
گوسفند ، گاو ، بز ، خرگوش وحشی ، و شتر مرغ به عنوان مخزن بیماری مطرح هستند .
راههای انتقال :
انتقال از طریق گزش کنه که یکی از راههای مهم ابتلا می باشد . کنه ها بخصوص گونه هیمالوما از طریق تخمدان آلوده در تمام مراحل رشدآلوده شده و عفونت زا می باشند . کنه بالغ ویروس را به نوزادان خود انتقال می دهد .
انسان نیز در اثر تماس مستقیم با خون و ترشحات یا بافتهای آلوده دام و یا تماس با ترشحات افراد بیمار مبتلا می شوند . در تماس نزدیک با دامهای آلوده از طریق تنفس نیز امکان ابتلا به بیماری وجود دارد .
گروههای در معرض خطر :
همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند .
گروه پرخطر شامل : دامداران ، دامپزشکان ، کارمندان کشتارگاه و کارکنان بهداشتی درمانی ( پزشک ، پرستار ، بهیار و ... ) می باشند .
فرد مبتلا به این بیماری همیشه تب دارد و در نهایت ممکن است بهدلیل نارسایی اعضا و خونریزی شدید جان خود را از دست بدهد. دوره کمون تب خونریزیدهنده کریمه کنگو معمولا کمتر از 2هفته پس از تماس با دام آلوده یا گزش کنه است و این علائم پس از این مدت بروز خواهد کرد و درصورت عدم انجام بهموقع اقدامات درمانی، احتمال مرگومیر تب خونریزیدهنده کریمه کنگو بیش از 50درصد است. البته دام آلوده علائم خاصی ندارد، فقط یک هفته تبدار میشود و بعد این تب فروکش میکند.
اگر دام آلوده در همان روزهای عود بیماری ذبح شود و در کنار آن سلاخ هم دستکش دستش نباشد یا دستش هنگام ذبح خراش بردارد، سریعا ویروس منتقل میشود. برای همین اصرار ما بر این است که
دامهای وارداتی حتما توسط دامپزشک معاینه شوند و بعد در اختیار کشتارگاهها قرار بگیرند.
از خریدن گوشتهای بازرسی نشده
و بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) خودداری کنید .
یا به عبارتی دیگر میتوان گفت که برای مدتی از خرید
گوشت قرمز خودداری نماییم تا در امان باشیم.
1391/2/20
این خبر توسط گروهی از پزشکان تهران منتشر شده که شاهد مرگ تعدادی ار مبتلایات بوده اند
لطفا جدی بگیرید
-----------
دو شنبه مه شید 25 اردیبهشت / 2571 شاهنشاهی