ماجرای جالب چیپس:
یکی از شبهای زمستان سال ۱۸۵۳ در رستوران دریاچه ماه در ساراتوگای ایالت نیویورک شخصی همراه شام، سیب زمینی سرخ شده سفارش داد. پس از دریافت غذا این شخص که ظاهراً کوریلیوس وندربیلت نام داشت؛ با اعتراض به این که سیب زمینی ها خوب سرخ نشده اند و چندان ترد نیستند آنها را به آشپزخانه پس فرستاد.
جورج کرام، سرآشپز رستوران که از این انتفاد حسابی عصبانی شده بود برای تمسخر ، سیب زمینی ها را به نازکی کاغذ برید به شدت به آنها نمک زده، دوباره سرخشان کرد و محصول را به این خیال که غیرقابل خوردن است سر میز وندربیلت برد؛ اما دستپخت کرام به جای یک غذای بی مصرف، یک شاهکار از آب درآمد و به همین راحتی، چیپس اختراع شد.صاحب رستوران دریاچه ماه به زودی این خوراکی را وارد فهرست غذای خود کرد . چندی بعد کرام برای خود رستورانی باز کرد که سیب زمینی نازک سرخ شده را به شهرت رساند. کرام اسم این اختراع را به یاد رستوران اول چیپس ساراتوگا گذاشت( چیپس Chips جمع Chip به معنی ورقه و لایه نازک است) به این ترتیب نام چیپس به طور رسمی وارد ادبیات غذایی شد و به زودی رستوران های دیگر نیز شروع به عرضه آن کردند.
اما این ویلیام تاپندون از اهالی اوهایو بود که برای اولین بار چیپس سیب زمینی را از رستوران به مغازه های خواربار فروشی برد . در سال ۱۸۹۵ او فروش چیپس را به خواربار فروشی های محل شروع کرد و وقتی کارش گرفت، طویله اش را به اولین کارخانه چیپس سیب زمینی دنیا تبدیل کرد . کم کم مصرف چیپس آنقدر زیاد شد که در اولین سالهای قرن بیستم چند شرکت و کارخانه بزرگ، برای تولید انبوه آن بنا کردند. امروزه چیپس سیب زمینی در شکلها، مزه ها و مارکهای مختلفی تولید و عرضه می شود که بعضی از آنها به جای ورقه های سیب زمینی از قطعه های ریز به هم پیوسته آن استفاده می کنند.
راستی فکر می کنید اگر در آن شب سرد ، کورپلیوس وندربیلت مشکل پسند، هوس سیب زمینی سرخ کرده نمی کرد، یا جورج کرام آشپز انتقاد پذیری نبود، جهان چند سال دیگر در انتظار چیپس باقی می ماند؟!
این مطلب به تاریخ پنچ شنبه21 آبان2568 شاهنشاهی برابر با
پنج شنبه21 آبان1388 شمسی تحمیلی نوشته شد.
درود ....
پاسخحذفخوب و خوانده نی....
...باسپاس...
تادرودی دیگر...
jaleb bood
پاسخحذفpirooz bashi
payandeh iran ---- bedrood
با درود
پاسخحذفدانستنیهای جالبی بود درباره چیپس.
بدرود. پاینده ایران
درود
پاسخحذفبا ((تفتیش عقاید آخوندی)) به روز شدم.
بدرود. پاینده ایران
درود
پاسخحذفعجب!!!
خيلي جالب بود و آموزنده و صد البته خوشمزه!!!
مرسي.
درود نوشین جان
پاسخحذفامیدوارم خوب و سلامت و شاد باشی
خیلی جالب بود
ممنون ازاین اطلاعات خوبت
مرسی و موفق باشین
درود
پاسخحذف((به یاد رضا فاضلی)) به روز شد.
بدرود. پاینده ایران
نوشته ی ترد و لذیذی بود و کاملا آموزنده
پاسخحذفمرسی از لطفت
و دست سازنده ها و طویله ی یارو درد نکنه
درود بر آزادی و درود بر نوشین
درود بر دوست خوبم
پاسخحذفبسیار جالب و شنیدنی بود...
درود بر نوشین!
پاسخحذفشرمندهام بابت تاخیرهای طولانی!
دستانم بسته است.